Wednesday, July 29, 2020

Books Het hout Free Download Online

Itemize Books To Het hout

Original Title: Het hout
ISBN: 9025442250 (ISBN13: 9789025442255)
Edition Language: Dutch
Literary Awards: AKO / ECI Literatuurprijs (2015), Libris Literatuurprijs Nominee for Longlist (2015), Gouden Boekenuil Nominee (2015)
Books Het hout  Free Download Online
Het hout Paperback | Pages: 283 pages
Rating: 3.86 | 1778 Users | 212 Reviews

Representaion In Pursuance Of Books Het hout

In een door kloosterlingen geleid jongenspensionaat vindt in de jaren vijftig van de vorige eeuw seksueel misbruik, sadisme en vernedering plaats. Broeder Bonaventura is er getuige van en zwijgt zoals iedereen. Maakt dit hem medeplichtig? Het hout geeft een cynisch beeld van de misdaden en de hypocrisie in de roomse kerk, die heden nog de verontwaardiging en frustratie oproepen van wie er het slachtoffer van zijn geweest.

Point Containing Books Het hout

Title:Het hout
Author:Jeroen Brouwers
Book Format:Paperback
Book Edition:Deluxe Edition
Pages:Pages: 283 pages
Published:October 10th 2014 by Atlas Contact
Categories:European Literature. Dutch Literature. Fiction. Literature

Rating Containing Books Het hout
Ratings: 3.86 From 1778 Users | 212 Reviews

Piece Containing Books Het hout
hmm neviem co napisat..tema zaujimava,v podstate presne takto si predstavujem nielen mnisske rady ale celu cirkev.. cize v knihe opisany presne moj nazor na nich...ale samotny styl mi nesadol,tato dennikova forma nie je nic pre mna... docitala (prebehla) som to do konca,ale pribeh,pre mna sice zaujimavy,by bol pre mna este zaujimavejsi keby bol pisany inou formou.

surové, autentické, priamočiare, bez nejakých príkras, dôležitý román o téme, ktorej sa všetci boja a obchádzajú ju - nehovorím len o autoroch.

Zopas de nieuwe Jeroen Brouwers achter de kiezen. Een fascinerende leeservaring, twee dagen van de wereld geweest. Brouwers beschrijft hierin de gitzwarte kantjes van het Rijke Roomsche Leven, anno 1953. Plaats van de handeling is een jongenspensionaat van de paters Franciskanen aan de rand van een ingedommeld Limburgs mijndorpje. Het klooster wordt zeer geacht door de buitenwereld, maar lijkt binnenin veeleer op een na de oorlog achtergebleven nazikamp. De pubers worden er geterroriseerd,

Indrukwekkend hoe Brouwers een indringende, beklemmende sfeer weet te schetsen, maar het wordt op den duur wat repetitief (hoe vaak kan een zakdoek aan bod komen?). De meeste personages zijn ook zo eendimensionaal - slecht tout court, zelfs het hoofdpersonage had precies wat meer diepgang mogen hebben - waarom stapt hij bvb niet sneller op en waarom doet hij dat uiteindelijk wel met al dat theatraal gedoe, zonder evenwel zijn mond open te doen?

Hoe benader je als schrijver een onderwerp dat het daglicht eigenlijk niet kan verdragen? De briefwisseling die Roel Smeets en ik vorig jaar in DWB publiceerden is nu ook online te lezen. Jonge wolven XIV: Ongemak en ongeloof. Kindermisbruik in Het hout van Jeroen Brouwers en Muidhond van Inge Schilperoord. http://www.dwb.be/sites/default/files...

Drie sterren voor de stijl en het exuberante taalgebruik, maar meer heb ik er niet over voor wat door velen als het beste boek van het voorbije jaar wordt bestempeld. De auteur is ongenuanceerd in zijn beeld dat hij ophangt van een college. Elke broeder is een perverse pedofiel die geen kans onbenut laat om aan de knapen te zitten. En niets wordt overigens aan de verbeelding overgelaten want we krijgen tot in den treure toe beschrijvingen van wie wat met wie doet en hoe dat allemaal precies in

Brouwers unleashes all his literary devils in this unnerving masterpiece.

0 comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.