Sunday, July 26, 2020

Download Je to inak, mami... (Boris #1) Books For Free Online

Download Je to inak, mami... (Boris #1) Books For Free Online
Je to inak, mami... (Boris #1) Paperback | Pages: 256 pages
Rating: 3.56 | 108 Users | 12 Reviews

Define Books To Je to inak, mami... (Boris #1)

Edition Language: Slovak
Series: Boris #1

Representaion During Books Je to inak, mami... (Boris #1)

Koniec mýtov o živote, vzťahoch a citoch homosexuálov! Drsný a trpký, no aj kruto úprimný príbeh mladého muža, ktorý sa rozhodol priznať, že je gay. Ale čo tí ostatní v jeho okolí s podobným "tajomstvom"?

Prvý slovenský román otvorene hovoriaci o sexuálnej menšine, ktorú stále nezmyselne odmietajú, odsudzujú a démonizujú.

Boris je obyčajný mladý muž pracujúci v obyčajnej redakcii kdesi v hlavnom meste. Je gay, čo však o ňom jeho kolegovia netušia. Vie to len jeho priateľ Marko a osadenstvo homosexuálneho klubu, do ktorého sporadicky chodieva. Marko však Borisovi nečakane oznámi, že sa budú musieť prestať stýkať, pretože sa ide ženiť. Rozchod, navyše za takýchto nepochopiteľných pohnútok, Borisa bolestivo zasiahne. Nielenže Marko svoju homosexualitu tajil aj pred najbližšou rodinou, ešte sa aj rozhodol rešpektovať „klasický“ spôsob života, aby svoju orientáciu pred všetkými dokonale zakamufloval a vyhovel svojej rodine.

Boris citlivo vníma, ako sa mnohým jeho homosexuálnym kamarátom či kamarátkam rúcajú vzťahy a drasticky menia životy práve pod tlakom heterosexuálneho okolia. Keď do Borisovho života nečakane vstúpi mladý lekár Michal, príťažlivý, vnímavý, citlivý a empatický muž, Boris odmieta pokračovať v klamstve a rozhodne sa priznať so svojou homosexualitou najbližšiemu a najmilovanejšiemu človeku - svojej mame. Nástojí, aby Michal urobil to isté, no ten má s priznaním oveľa väčšie problémy. Jeho rodina žije v malom meste, on sám má veľmi dobré postavenie v nemocnici, a tak sa obáva, že priznanie k homosexualite by mu zničilo nielen rodinné vzťahy, ale aj pracovnú kariéru.

Na pohľad idylický vzťah Borisa a Michala sa skomplikuje, keď sa do hry nečakane vracia prvá Borisova láska - Marko.
Marko uväznený v nevyhovujúcom vzťahu začína chápať, akého omylu sa dopustil, a snaží sa svoj život ešte raz definitívne zmeniť...

Specify Of Books Je to inak, mami... (Boris #1)

Title:Je to inak, mami... (Boris #1)
Author:Tamara Tainová
Book Format:Paperback
Book Edition:Special Edition
Pages:Pages: 256 pages
Published:2010 by Evitapress
Categories:LGBT. Contemporary. Romance

Rating Of Books Je to inak, mami... (Boris #1)
Ratings: 3.56 From 108 Users | 12 Reviews

Notice Of Books Je to inak, mami... (Boris #1)
Paperback, ktery diky stylu, jakym je psany, budete chtit precist behem jednoho vecera. Kapitola za kapitolou utika a vy hltate zivot hlavniho hrdiny vetu po vete, a mnozi se do nej nejspise dokazou i plne vzit a vcitit. Ve svem dusledku je pribeh pomerne pozitivni a ukazuje jistou nadeji, jenom clovek musi chtit a otevrit oci. Borisova babicka byla skvela, jeji vstupy byly temi nejlepsimi castmi knihy, no a takovou Sofi by zrejme chtel mit po svem boku kazdy. Zamerte se na tyto dve postavy a

Úžasná kniha, veľmi odporúčam. Škoda, že ich nie je takých viac, len ten koniec ma trochu sklamal...ale čo narobím...



well... pominuli-li stylistiku a zcela nešťastný překlad do češtiny (prefixy s/z, vážně?), knihu lze popsat jejím vlastním citátem: "Nevěděl jsem, co říct. Byla to přesně ta situace, kdy každá věta vyzní hloupě."Mám pocit, že autorka vyhledala všechna, ale VŠECHNA klišé k dané problematice a provázala je nesmírně plytkou zápletkou. Všetky gay postavy mají tendenci zapadat do negativního stereotypu, kterým se ohání i Aliancia za rodinu: tak v našem světě chodí, každý spí s každým. dík, fakt ne.

nemyslím si, že ešte niekedy narazím na knihu, ktorá bude takto prepchaná cliché a stereotypickým vnímaním inak orientovaných ľudí. to, ako hlboko sa autorka snažila nahliadnuť do problematiky vyznelo akurát povrchne.

Omg, tak ten konec byl mega.Příběh je lehký a nijak spletitý, ukazuje co se v dnešní době děje a je na denním pořádku.Jedna z prozatímních top knížek za rok 2020👌❤

Tak tohle bylo hodně špatný 🙄

0 comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.